start hier

15 mei 2013

augustus 1, 2013 | Gepost door: | Nieuws |

Gisteren 14 mei op gesprek geweest bij Jon Dogger, directeur van het Sprengencollege (Cluster 4) in Wapenveld (bij Zwolle). Later schoof ook de onderwijsontwikkelaar aan zodat het gesprek 2 uur duurde. Jon vertelde hoe de leerlingpopulatie er ziet op het Sprengencollege en hoe ze daarmee omgaan. Ik vertelde hoe de Boxschool in elkaar steekt. Er werd dus veel informatie uitgewisseld. Jon wil meer gaan doen met afstandsonderwijs voor bv thuiszitters en ook leerlingen in de gevangenis hebben zijn aandacht. Daar zag hij al directe koppelingen met de Boxschool-opzet. Beiden waren ze enthousiast over het idee om het initiatief qua onderwijs te verplaatsen van de leerkracht naar de leerling. Hierdoor valt een last van de schouders van de leerkracht af. Ze gaan er verder over nadenken wat ze kunnen gaan doen met dit concept. Ik vond het zeer plezierig dat ze enthousiast waren omdat dit een eerste inhoudelijk gesprek was voor mij over de Boxschool met onderwijsmensen. Een echte testcase. Dat was spannend omdat ik mij als niet-onderwijsman op hun terrein begaf. Al met al een positief gesprek en ik hoop dat er zo nog vele zullen volgen en ik ben benieuwd of en hoe ze het gaan oppakken. En door er met vakmensen over te praten raakte ik nog enthousiaster over dit mooie concept.

/