start hier

29 mei 2013

augustus 1, 2013 | Gepost door: | Nieuws |

Contact gekregen met HARTverwarmendwijs van Indi. Zij bundelt met haar HARTverwarmendwijs de diverse onderwijsinitiatieven en promoot deze in heel Nederland. Erg goed werk want er zijn veel initiatieven en er is veel behoefte aan onderwijsvernieuwing. Ik hoop daar een steentje bij aan te kunnen leveren. Ik heb het schoolconcept de Boxschool op de sprekerslijst geplaatst en er komt een stukje in de nieuwsbrief.

Een goede maildiscussie gehad met een PABO-studente en dan merk ik dat als ik leerkracht schrijf, zij direct de oude setting ziet. 1 leerkracht met 20 tot 35 leerlingen waarbij de leerkracht het sturende element is. Logisch maar het maakt het wel moeilijk om het nieuwe onderwijs van de Boxschool duidelijk te krijgen voor haar. 40 tot 50 leerlingen die zelf leren en zelf doen en de leerkracht kijkt toe en ziet dat het goed gaat. Maar dit zal nog wel vaker voorkomen, vrees ik.

/