start hier

30 januari 2014

januari 30, 2014 | Gepost door: | Nieuws |

Het was wel even nodig, een kleine vakantie want Open Space Onderwijs slurpt veel vrije tijd op. Ik heb nog een aantal gesprekken gehad in december en januari. Deze waren vooral informatief waardoor ik er hier niet veel over kan zeggen. Ook in de social media is Open Space Onderwijs nog veel aan bod gekomen. De meest voorkomende reactie is “waar staat die school?” op een enthousiaste manier gebracht..

Vandaag is een virtuele rondleiding als video op de website geplaatst op “de praktijk“. Een mooie eerste visuele manier om wat meer te laten zien wat een Open Space school zal gaan worden. Want het zal anders zijn dan al het andere. Deze video is gemaakt door Daniël van de werkgroep. Hij is druk met Virtualfield.nl maar stak graag wat vrije tijd in deze video. Bedankt Daniël!

Binnenkort komt er ook een donatieknop op de website want veel mensen willen wel wat doen maar weten niet goed wat. Met een kleine donatie maken zij het verschil voor de vele hoogbegaafde kinderen en (jong)volwassenen om met een maximaal hoog diploma hun intelligentie om te zetten in een maatschappelijke waarde: een diploma is de maat van je intelligentie voor de meeste andere mensen en dan moet een uitzonderlijk intelligent persoon ook een zo hoog mogelijk diploma kunnen verwerven. Makkelijk zal het niet zijn maar het is zeker haalbaar voor 95% van alle hoogbegaafde leerlingen.

We gaan er dus weer helemaal tegenaan want Open Space Onderwijs moet werkelijkheid worden. Linksom of rechtsom, het concept is daar gewoon te mooi voor.

Met groet, Willem Wind.

/