start hier

30 mei 2013

augustus 1, 2013 | Gepost door: | Nieuws |

De bijeenkomst in Tilburg vond plaats in de woonkamer van Anneke, waarvoor dank. Aanwezig waren 3 mensen uit het onderwijs en 3 mensen met een relatie met HARTverwarmendwijs. Iedereen zag kansen voor vernieuwing van het onderwijs maar de gewenste invulling daarvan verschilde behoorlijk. Het concept de Boxschool bleek best lastig om uit te leggen omdat erg veel woorden die ik moest gebruiken een andere betekenis hebben in het onderwijs. En die betekenis bedoelde ik meestal niet. Maar met veel uitleg kon ik het concept wel wat verduidelijken. Eén leerkracht ging wat eerder weg omdat hij niets zag in het zelf-leren principe van de Boxschool. Ook wel logisch als je elke dag bezig bent met de vraag, “hoe laat ik een leerling nu leren en ervaren”.  Bij de Boxschool is die vraag niet meer relevant want de leerling doet dat zelf. Ik vond het een leerzame en interessante bijeenkomst en ik hoop dat de mede-aanwezigen dat ook zo hebben ervaren. Ik ga het verhaal beter stroomlijnen in samenwerking met Martin, de communicatieman van de stichting i.o.. Daaruit moet een powerpoint presentatie komen waarmee ik betere handvatten heb om dit toch wel complexe verhaal beter kan overbrengen.

/